Ingrediënten:
3 eieren
100 gr suiker
1 pakje vanillesuiker
50 gr maïzena
150 gr bloem
2 tl bakpoeder
500 gr verse aardbeien
500 gr magere kwark
4 el kirsch
75 gr suiker
2 pakjes gelatinepoeder
250 ml slagroom
250 gr verse aardbeien
125 ml slagroom
1 zakje klopvast
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).
Maak een biscuitdeeg zoals in het (basisrecept 2 ) staat aangegeven, bak de taart 25-30 minuten en laat hem op een rooster uitdampen en afkoelen. Maak het papier met wat water nat en trek het eraf.
Snij de taart eenmaal horizontaal door.
Maak de 500 gr aardbeien schoon, verwijder de kroontjes en pureer ze.
Vermeng de kwark met kirsch, suiker en aardbeienmoes. Los de gelatine op in 2 eetlepels heet water en laat afkoelen. Sla de slagroom stijf en klop er de afgekoelde gelatine door. Meng tot slot de slagroom door de kwark.
Als de massa een beetje stijf begint te worden 2/3 deel op de taartbodem strijken, het tweede deel erop zetten en de gehele buitenkant met de rest bestrijken. Garneer met de overige aardbeien.
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Je hebt al mijn taartrecepten, koekjes en cakerecepten WOORDELIJK gekopieërd en op je site geplaatst.
BeantwoordenVerwijderenBij GEEN ENKELE van die recepten heb je een bronvermelding opgenomen.
Het staat duidelijk aangegeven, op iedere pagina van mijn site, dat het kopiëren
alleen is toegestaan wanneer een bronvermelding wordt geplaatst.
Originele bronnen:
http://www.jannekes.nl/taart/indexkoek.htm
http://www.jannekes.nl/taart/indexcake.htm
http://www.jannekes.nl/taart/
Voor de Nederlandse Wet staat dit gelijk aan DIEFSTAL.
http://www.auteursrecht.nl/auteursrecht/25264/
Zie ook: http://www.jannekes.nl/diversen/algemeen.htm kopje disclaimer
Je moet de hierna vermelde recepten binnen een week verwijderen.
Janneke de Vries
Janneke's Receptenpagina,
http://www.jannekes.nl
Koekjes
- Amandelmakronen
- Arakkoekjes
- Arnhemse-meisjes
- Baklavarolletjes
- Bokkenpoten
- Chinese gelukskoekjes
- Choco-pindakoekjes
- Chocolade-lebkuchen
- Chocoladekoekjes
- Chocoladekrakelingen
- Cremerolletjes
- Dennekoeken
- Eclairs
- Fryske dumpkes
- Gemberkoekjes
- Hazelnootkoeken
- Jan hagel koekjes
- Kaaskoekjes
- Kattentongen
- Kokos makronen
- Magdalenakoekjes
- Bramen soesjes
- Chocolade muffins
- Maiskoekjes
- Schaakbordje
- Speculaas
- Spritskoekjes
- Stroopwafels
- Suikerkransjes
- Walnoot makronen
- Kersensoezen
- Walnootkoekjes
- Zandkoekjes
- Zoete spriraaltjes
- Moorkoppen
- Notentaartjes
- Parijse Soezen
- Zwarte bessen muffins
- Perzik amandelstrudel
- Roomkaastaartjes
- Slagroomsoesjes
Gebak cake
- Appeltaart
- Ananasbeignets
- Appelbeignets
- Appelcake
- Koffie chocoladecake
- Koffiecake
- Likeurtaartjes
- Marmercake
- Soezenringen
- Chocoladecake
Taart
- Bananentaart
- Aardbeien Kwarktaart
- Basis recept Soezendeeg gezoet
- Basis recept Soezendeeg ongezoet
- Basis strudeldeeg 1
- Basis strudeldeeg 2
- Biscuitdeeg-basis-1
- Biscuitdeeg-basis-2
- Biscuittaart
- Bosbessentaart
- Bramentaart
- Cakerol
- Chocolade-slagroomtaart
- Chocoladetaart
- Chocoladetaart-met-noten
- Citroenschuimtaart
- Citroentaart-1
- Citroentaart-2
- Creme-au-beurre-taart
- Frambozentaart
- Kaneeltaart
- Kastanjetaart
- Kersen Kwarktaart
- Kersentaart
- Kiwi Kwarktaart
- Kiwitaart
- Kruisbessentaart
- Kwark Kruimelkoek
- Kwarktaart
- Kweeperentaart
- Linzer taart 1
- Linzer taart 2
- Maanzaadstrudel
- Malakofftaart
- Mokka
- Mon-chou-taart
- Noga Roomtaart
- Noten Kersentaart
- Oranjekoek
- Panforte
- Pavlova
- Perentaart
- Pruimenstrudel
- Rijstevlaai
- Sachertorte
- Sinaasappeltaart
- Slagroom rumtaart
- Slagroomtaart
- Soezentaart 1
- Soezentaart 2