Ingrediënten :
500 gr varkenspoulet
100 gr ontbijtspek
Boter
400 gr witte bonen
1-2 aardappelen
1 grote wortel
1 ui
3 theelepels paprikapoeder
Zout
1 teentje knoflook
Tijm
Laurier
1 blikje tomatenpuree
Peterselie
Bereiding:
Zet de bonen enkele uren van tevoren in de week
Zet het poulet met de bonen, zout, tijm, laurier, en fijngesnipperde knoflook op met ± 2 liter water en laat dit zo goed als gaar koken
Voeg de in reepjes gesneden wortel en de in blokjes gesneden aardappel toe
Fruit in wat boter de spekblokjes met de gesnipperde ui en de paprikapoeder, maar zorg dat dit niet donker kleurt
Voeg dit mengsel en de tomatenpuree aan de soep toe en laat dit met elkaar zachtjes gaar koken
Strooi royaal peterselie over de soep
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten