Ingrediënten:
2,5 dl water of melk
50 gr boter of margarine
1 mespunt zout
150 gr bloem
4 eieren nr. 3
1 tl bakpoeder
Bereiding:
Breng de water of melk met boter aan de kook .
Neem de pan van het vuur en voeg in eenmaal de gezeefde bloem toe. Roer tot het beslag als een bal van de pan loslaat en zet de pan nog 1 minuut, onder voortdurend roeren, op het vuur .
Doe het deeg meteen in een diepe kom en voeg stuk voor stuk de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige geheel opgenomen is door het deeg. Goed kloppen tot het deeg glanst. Goed af laten koelen.
Als het deeg koud is de bakpoeder erdoor mengen .
Maak nooit de oven open als het beslag er pas in staat. Dit kan wel 5 minuten voor het einde van de baktijd. Bij het kleinste zuchtje koude lucht slaat het beslag neer.
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Hoi Angela,
BeantwoordenVerwijderenIk zie dat je stevig wat recepten van mijn site af hebt gehaald, letterlijk overgenomen.
Ik zou het op prijs stellen als je dat ook even meldt bij die recepten ....
(Die dikke rode regel staat er niet voor niets op mijn site, onderaan...)
bron van dit recept en heel veel anderen:
http://www.jannekes.nl
Janneke