woensdag 11 maart 2009

Pavlova

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor het schuim:
6 eiwitten
300 g suiker
1 theelepel azijn
1 theelepel maïzena
bakpapier

Voor de garnering:

5 dl slagroom
50 g suiker
500 g seizoenfruit (bijv. bramen, bessen, perziken, aardbeien)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 130°C. Mix in een kom de eiwitten stijf. Voeg beetje bij beetje al mixend ¾ van de suiker toe. Mix de azijn en de maïzena erdoor en spatel voorzichtig de rest van de suiker erdoor. Schep het schuim op een met bakpapier bekleed bakblik. Laat het schuimdeeg ± 1½ uur in de oven drogen. De binnenkant blijft lekker plakkerig. Laat het schuim afkoelen.Klop de slagroom lobbig met de suiker. Maak het fruit schoon en snijd grote stukken in partjes of stukjes. Bedek het afgekoelde schuim met geklopte room en het fruit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten