Ingrediënten:
1 recept soezendeeg, gebruik water
500 gr kersen zonder pit
200 gr maïzena
2 tl gelatinepoeder
3 el water
1/2 l slagroom
2 pakjes vanillesuiker
poedersuiker
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 250°C (hetelucht 225°C).
Maak de soezen zoals bij het recept van gezoet soezendeeg staat aangegeven. Gebruik water, geen melk.
Bereiding:
Laat de kersen uitlekken en gebruik 1/8 l kersensap om de maïzena aan te maken. Doe het in een pan, laat het warm worden en voeg onder voortdurend roeren de kersen toe. Laat het koud worden.
Los de gelatine op in wat water en verwarm het tot het is opgelost. Laat ook dit afkoelen. Klop de slagroom met vanillesuiker bijna stijf, voeg gelatine toe en klop het helemaal stijf. Leg in iedere soes een vingerdikke laag kersen, daarop een laag slagroom en maak de soezen weer dicht. Zet ze 30 minuten in de koelkast om door en door koud te worden. Bestrooi ze eventueel met poedersuiker.
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Je hebt al mijn taartrecepten, koekjes en cakerecepten WOORDELIJK gekopieërd en op je site geplaatst.
BeantwoordenVerwijderenBij GEEN ENKELE van die recepten heb je een bronvermelding opgenomen.
Het staat duidelijk aangegeven, op iedere pagina van mijn site, dat het kopiëren
alleen is toegestaan wanneer een bronvermelding wordt geplaatst.
Originele bronnen:
http://www.jannekes.nl/taart/indexkoek.htm
http://www.jannekes.nl/taart/indexcake.htm
http://www.jannekes.nl/taart/
Voor de Nederlandse Wet staat dit gelijk aan DIEFSTAL.
http://www.auteursrecht.nl/auteursrecht/25264/
Zie ook: http://www.jannekes.nl/diversen/algemeen.htm kopje disclaimer
Je moet de hierna vermelde recepten binnen een week verwijderen.
Janneke de Vries
Janneke's Receptenpagina,
http://www.jannekes.nl
Koekjes
- Amandelmakronen
- Arakkoekjes
- Arnhemse-meisjes
- Baklavarolletjes
- Bokkenpoten
- Chinese gelukskoekjes
- Choco-pindakoekjes
- Chocolade-lebkuchen
- Chocoladekoekjes
- Chocoladekrakelingen
- Cremerolletjes
- Dennekoeken
- Eclairs
- Fryske dumpkes
- Gemberkoekjes
- Hazelnootkoeken
- Jan hagel koekjes
- Kaaskoekjes
- Kattentongen
- Kokos makronen
- Magdalenakoekjes
- Bramen soesjes
- Chocolade muffins
- Maiskoekjes
- Schaakbordje
- Speculaas
- Spritskoekjes
- Stroopwafels
- Suikerkransjes
- Walnoot makronen
- Kersensoezen
- Walnootkoekjes
- Zandkoekjes
- Zoete spriraaltjes
- Moorkoppen
- Notentaartjes
- Parijse Soezen
- Zwarte bessen muffins
- Perzik amandelstrudel
- Roomkaastaartjes
- Slagroomsoesjes
Gebak cake
- Appeltaart
- Ananasbeignets
- Appelbeignets
- Appelcake
- Koffie chocoladecake
- Koffiecake
- Likeurtaartjes
- Marmercake
- Soezenringen
- Chocoladecake
Taart
- Bananentaart
- Aardbeien Kwarktaart
- Basis recept Soezendeeg gezoet
- Basis recept Soezendeeg ongezoet
- Basis strudeldeeg 1
- Basis strudeldeeg 2
- Biscuitdeeg-basis-1
- Biscuitdeeg-basis-2
- Biscuittaart
- Bosbessentaart
- Bramentaart
- Cakerol
- Chocolade-slagroomtaart
- Chocoladetaart
- Chocoladetaart-met-noten
- Citroenschuimtaart
- Citroentaart-1
- Citroentaart-2
- Creme-au-beurre-taart
- Frambozentaart
- Kaneeltaart
- Kastanjetaart
- Kersen Kwarktaart
- Kersentaart
- Kiwi Kwarktaart
- Kiwitaart
- Kruisbessentaart
- Kwark Kruimelkoek
- Kwarktaart
- Kweeperentaart
- Linzer taart 1
- Linzer taart 2
- Maanzaadstrudel
- Malakofftaart
- Mokka
- Mon-chou-taart
- Noga Roomtaart
- Noten Kersentaart
- Oranjekoek
- Panforte
- Pavlova
- Perentaart
- Pruimenstrudel
- Rijstevlaai
- Sachertorte
- Sinaasappeltaart
- Slagroom rumtaart
- Slagroomtaart
- Soezentaart 1
- Soezentaart 2