woensdag 11 november 2009

Babi Ketjap met gewokte broccolirijst

Benodigdheden:

• 400 g witte rijst
• 400 g hamlapjes
• Conimex Wok Olie
• 1 bakje Conimex Boemboe Babi Ketjap
• 6 lente-uitjes
• 600 g (kleine) broccoliroosjes
• 2 tl Conimex Kerrie Djawa
• 2 el Conimex Seroendeng


Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Snijd de hamlapjes in stukjes. Snijd de lente-uitjes in zo dun mogelijke plakjes.

Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak hierin de vleesstukjes ca. 5 minuten. Voeg de boemboe en een flinke scheut water toe en laat het vleesmengsel 5 minuten zachtjes pruttelen.

Verhit in een wok een scheutje olie en wok hierin de broccoli met de kerrie 5-8 minuten. Hoe korter je wokt, hoe knapperiger de broccoli blijft. Schep de rijst erdoor en warm goed door.

Verdeel de babi ketjap over 4 grote borden, verdeel de lente-uitjes erover en schep de broccolirijst ernaast. Bestrooi met wat seroendeng.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten