donderdag 12 maart 2009

Chorabat karehi (Lamsvlees)

Ingrediënten

500 gr lamsstoofvlees met been
500 gr pompoen in stukjes gesneden of 500 gr zuchini of kousa (courgette)
1 eetlepel zout
Versgemalen zwarte peper
1 1/2 liter water
2 eetlepels boter
4 eetlepels bloem

Bereiding:

Doe het lamsvlees met de pompoen, zout, peper en water in een grote soeppot
Breng het op hoog vuur aan de kook en schuim de bouillon af
Draai het vuur laag, doe het deksel erop en laat het 1 uur sudderen
Verhit de boter in een andere pan
Roer de bloem erbij en laat het 2 minuten bakken
Giet er daarna 2-3 kopjes bouillon bij en blijf goed roeren tot er een dikke saus ontstaat
Haal het vlees uit de soeppan, trek het van de botten en doe het weer in de soep
Voeg nu de saus bij de sudderende bouillon en laat nog 3/4 uur koken
Dien direct op

Geen opmerkingen:

Een reactie posten