woensdag 11 maart 2009

Soezentaart 1

Ingrediënten:

2,5 dl melk
1 mespunt zout
100 gr boter of margarine
140 gr bloem
5 eieren nr. 3
1 tl bakpoeder
10 el compote naar keuze
1 pakje vanillepudding
100 gr boter
poedersuiker

Voorbereiding:

Maak het soezendeeg zoals in het basisrecept staat beschreven.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C). Deel het beslag in tweeën. Vet een springvorm in en strooi er wat bloem in. Maak op de bodem van de vorm allemaal bergjes deeg dicht bij elkaar zodat het een geheel wordt. Zet de bodem 15-20 minuten in de oven en haal daarna de taartbodem eruit om af te koelen. Bak op dezelfde manier de andere helft van het beslag (het deksel), spuit de bergjes met een stervorm.
Beleg de bodem met de compote. Maak de vanillepudding zoals op de verpakking staat aangegeven en roer er als het afgekoeld is de schuimig geklopte boter door. Verdeel de pudding over de bessencompote. Zet het deksel op de taart en strooi er flink poedersuiker over. Gekoeld serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten