woensdag 11 maart 2009

Tira mon chou

Ingrediënten voor 8 personen:

200 g zachte mon chou
4 blaadjes gelatine
2 dl sterke, hete koffie
1 pakje lange vingers
2 eieren
75 g suiker
1 bekertje crème fraîche
25 g cacaopoeder

Bereiding:

Week de gelatine enkele minuten in ruim koud water tot de blaadjes slap zijn. Schenk 1 dl hete koffie in een diep bord, los daarin de goed uitgeknepen gelatine op en laat dit mengsel wat afkoelen.Doop de lange vingers in de overgebleven koffie. Splits de eieren.Klop de eiwitten stijf met de helft van de suiker. Klop de dooiers dik en romig met de rest van de suiker en voeg achtereenvolgens toe: de crème fraîche, de in stukjes gesneden mon chou en het gelatine-koffiemengsel.Klop dit glad en spatel voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten hierdoor.Maak nu laagjes van in koffie gedoopte lange vingers en het mon chou-mengsel; begin met een laag lange vingers (suikerkant naar beneden). Laat het in de koelkast opstijven.Zeef een laagje cacaopoeder over dit nagerecht en snijd de tira mon chou in plakken van ongeveer 2 cm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten