donderdag 12 maart 2009

Locro (Mexicaanse aardappelsoep)

Ingrediënten:

25 gr boter
2 kleingesneden uien
1 uitgeperst teentje knoflook
500 gr geschilde en in kleine blokjes gesneden aardappelen
5 dl runderbouillon
5 dl melk
100 gr gare doperwtjes (uit blik)
2 eieren
75 gr roomkwark
Zout
Peper

Bereiding:

Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden uien en het uitgeperste teentje knoflook 3 minuten
Voeg de blokjes aardappel, de bouillon en de melk toe en breng het geheel aan de kook
Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken tot de blokjes aardappelen gaar zijn
Voeg de doperwtjes toe en laat de soep nog 5 minuten doorkoken
Klop de eieren in een kommetje los met de kwark
Neem de pan van het vuur
Roer het ei-kwarkmengsel door de soep en maak alles op smaak met wat zout en peper

Geen opmerkingen:

Een reactie posten