Ingrediënten:
125 gr boter
4 eieren
500 gr bruine suiker
mespunt zout
4 tl koekkruiden
600 gr bloem
1 zakje bakpoeder
bloem om uit te rollen
5 el licht bier
150 gr hagelsuiker of greinsuiker
boter om in te vetten
Bereiding:
Roer de boter in een beslagkom zacht en voeg er stuk voor stuk de eieren toe. Suiker, zout en kruiden erbij doen, goed vermengen en dan bloem en bakpoeder erover zeven. Tot een stevig deeg kneden, inpakken en minstens 1 uur in de koelkast op smaak laten komen.
Verwarm de oven voor tot 200°C (hetelucht 180°C). Bestuif een werkvlak met een beetje bloem, rol het deeg uit tot 1/2 cm dikte en steek er ronde koeken uit. Bestrijk de koeken dun met bier en strooi de grove suiker erover. Leg ze op een ingevet bakblik en bak ze 20 minuten tot de koeken knapperig zijn.
Meteen na het bakken van de dennekoek van het bakblik nemen en op een rooster laten afkoelen.
Goed afgesloten in een trommel zijn de koeken lang houdbaar.
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten