dinsdag 10 maart 2009

Aspergemousse met scampi

Ingredienten

3 groen asperges
10 witte asperges
6 witte gelatine
5 scampi
1 1/4 dl room
olijfolie
boter
zout
witte peper uit de molen

Bereiding

Laat de gelatineblaadjes in koud water weken. Schil de groene en de witte asperges. Kook 7 witte asperges gaar in wat water met wat zout. Hal de gare asperges uit het kooknat en laat de asperges even uitlekken. Bewaar het kooknat. Pureer de witte asperges en breng de puree op smaak met wat zout en versgemalen witte peper. Knijp de gelatineblaadjes uit en doe ze in een pannnetje. Houd het pannetje boven het vuur tot de gelatine gesmolten is. en roer de vloeibare gelatine door de aspergespuree. Laat de aspergespuree in de koelkast opstijven tot dik vloeibaar. Beboter 5 vormpjes , klop de room en spatel de room door de aspergespuree. Vul de vormpjes met de aspergemousse. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak er de scampi in. Rasp de witte en groene asperges tot reepjes. Breng het kooknat aan de kook en dompel de reepjes asperges kort in het kooknat. Verdeel de sliertjes asperges over de bordjes. Pel de scampi. Verwarm de vormpjes met de aspergesmousse even in heet water en stort de vormpjes om op de sliertjes asperges. Decoreer de vormpjes met een scampi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten