Ingrediënten:
2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
1 uitgeperst teentje knoflook
50 gr rijst
1 liter kippebouillon
2 grofgeraspte courgettes
Zout
Peper
1 eidooier
40 gr geraspte Parmezaanse kaas
2 eetlepels fijngehakte peterselie
Bereiding:
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en het uitgeperste teentje knoflook 3 minuten
Voeg de rijst toe en bak deze even mee
Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook
Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 10 minuten zachtjes koken
Voeg de geraspte courgettes toe en laat de soep nog ca. 15 minuten zachtjes doorkoken tot alles gaar is
Maak de soep op smaak met wat zout en peper
Neem de pan soep van de hittebron af en roer er de eidooier door
Serveer de soep bestrooid met de geraspte kaas en de fijngehakte peterselie
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten