Ingredienten :
6 plakjes bladerdeeg uit de diepvries
18 dunne groene asperges
1 glas droge witte wijn
1 eetl. citroensap
25 g boter
1 theel. suiker
zout en versgemalen peper
125 g crème fraîche
2 eetl. mayonaise
2 eetl. fijngehakte dille (vers of diepvries)
200 g gerookte zalm
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220°C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Kerf de deegplakjes op 1 cm van de buitenkant in met de botte kant van een mes zonder ze door te snijden en prik het middenstuk in met een vork. Bak de deegbakjes in circa 20 minuten gaar en goudbruin. Neem ze uit de oven. Snijd de harde onderkant van de asperges en schil de onderste helft van de stelen met de dunschiller. Snijd de asperges in stukken van circa 10 cm lang. Verhit de wijn, het citroensap, de boter, de suiker en wat zout en peper in een kleine pan, doe er de asperges bij en laat ze af en toe omscheppend op middelhoog vuur met het deksel op de pan in circa 12 minuten beetgaar stoven. Roer de crème fraîche, de mayonaise en de dille door elkaar. Bereiden: Bekleed de deegbakjes met de gerookte zalm en laat iets overhangen. Schep in ieder bakje een lepel van de dilleroom. Verdeel er de uitgelekte asperges over.
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten