woensdag 11 maart 2009

Chocolademousse met amandellikeur

Ingrediënten voor 6 à 8 personen:

300 g extra bittere chocolade
4 eetlepels boter
3 grote eieren, gesplitst
2 eetlepels amandellikeur (bijv. Amaretto)
2 eetlepels fijne tafelsuiker
1 zakje vanillesuiker
2½ dl slagroom
zout

Bereiding:

De chocolade boven een kom in stukjes breken en met boter au bain-marie smelten. De eierdooiers met de amandellikeur, de suiker en de vanillesuiker au bain-marie tot een dik mengsel kloppen. De gesmolten chocoladeboter door dit mengsel scheppen.De slagroom stijfkloppen en door het chocolademengsel spatelen.De eiwitten met een snufje zout stijfkloppen en erdoor spatelen.De mousse in een glazen schaal scheppen, afdekken met plasticfolie en in de koelkast minstens 4 uur laten opstijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten