woensdag 11 maart 2009

Rabarbersouffléetjes

Ingrediënten voor 6 à 8 stuks:

500 g rabarber, geschild en in kleine stukjes
200 g fijne tafelsuiker
1 zakje vanillesuiker
snufje gemalen nootmuskaat
40 g boter
40 g bloem
3½ dl volle melk
4 grote eieren, gescheiden
zout
poedersuiker
1 dl slagroom
5 eetlepels advocaat

Bereiding:

De rabarber met 100 g tafelsuiker, de vanillesuiker, nootmuskaat en 2 à 3 eetlepels water op een zacht vuur ± 20 minuten laten koken tot de rabarber zacht is en het vocht voor een groot deel verdampt is. De rabarber pureren.De oven voorverwarmen op 180°C. De boter smelten, de bloem in één keer toevoegen en al roerende ± 2 minuten zachtjes meebakken, niet laten kleuren.Van het vuur af 100 g tafelsuiker, de rabarberpuree en de melk erdoor roeren tot een glad mengsel. De eidooiers één voor één erdoor roeren. De eiwitten stijfkloppen met een snufje zout en voorzichtig door het dooiermengsel spatelen (niet roeren!). Het soufflémengsel in de vormpjes schenken (vormpjes voor niet meer dan ¾ deel vullen) en de souffléetjes in het midden van de oven ± 25 minuten bakken. De slagroom lobbig kloppen en de advocaat erdoor roeren. De souffléetjes uit de oven met poedersuiker bestrooien en direct serveren met de advocaatroom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten