Ingredienten:
4 kleine appels (Jonagold)- 4 houten sate prikkers- 400 gr fijne kristalsuiker- 250 ml bronwater- 1 theelepel azijn- enkele druppels rode kleurstof voor voeding
Bereidingswijze:
Reinig de appels grondig onder warm stromend water. Verwijder de steeltjes en steek er de satestokjes in. Meng het water met de suiker en de azijn in een kookpot en breng het geheel zachtjes aan de kook. Laat de massa op zacht vuur indikken tot ze caramelkleurig wordt. (Niet roeren). Voeg de rode kleurstof toe en laat nog even inkoken. Haal de pan van het vuur, hou ze schuin en draai er de appels in rond tot ze volledig bedekt zijn. Laat ze even afdruipen en plaats ze daarna op een schotel met kristalsuiker. Laat ze goed afkoelen. De kleurstoffen voor voeding kan je vinden in de meeste grootwarenhuizen in de afdeling gebak. Je kan het eventueel vervangen door wat sap van rode bieten.
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten