zondag 20 februari 2011

Kerrienasi met kip-ananas-paprika saté

Benodigdheden:

400 g witte rijst
1 pakje Conimex Mix voor Nasi Goreng
300 g kipfilet
2 tl Conimex Kerrie Djawa
3 el Conimex Ketjap Asin
Conimex Wok Olie
1 rode paprika
1 blikje (ca. 200 ml) ananasstukjes
1 zakje (68 g) Conimex Pinda satésaus
600 g preiringen
extra: 8 satéstokjes


Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

Meng ondertussen de mix met 100 ml kokend water, tenminste 10 min. laten staan.

Snijd de kipfilet in 24 stukjes. Meng ze met 1 tl Conimex Kerrie Djawa, 2 el Conimex Ketjap Asin en een halve el Conimex Wok Olie. Marineer 5 min.

Snijd van de paprika 16 mooie stukjes voor de saté en snijd de rest fijn. Laat de ananas uitlekken.

Rijg telkens 3 stukjes kip met daartussen stukjes paprika en ananas aan de satéstokjes.
Gril ze onder de grill of in een grillpan rondom bruin en gaar, ca. 10 min.

Bereid de Conimex Pinda satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking.

Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje Conimex Wok Olie toe en roerbak de prei, de fijngesneden paprika en 1 tl Conimex Kerrie Djawa 3 min. Voeg de gewelde mix en 1 el Conimex Ketjap Asin toe en wok 2 min. Schep de rijst erdoor en roerbak nog 3 min.

Verdeel de nasi over 4 kommen of borden. Leg de saté erop en schep er wat Conimex Pinda satésaus over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten