woensdag 5 januari 2011

Sajoer boontjes met kerstomaatjes, gegrilde karbonaadjes en knoflookwoknoedels

Benodigdheden:

Conimex Sojasaus
Conimex Wok Olie
4 kipkarbonades
450 g gebroken sperzieboontjes
1 bakje Conimex Boemboe voor Sajoer Boontjes
1 bakje kerstomaatjes
3 teentjes knoflook
1 zak (250 g) Conimex Wok Noedels
1 el fijngeknipte bieslook


Bereiding:

Meng de sojasaus met 1 el olie en wat peper. Wentel de kipkarbonades erdoor.

Verhit een grillpan en gril de karbonaadjes op een matig vuur in 25-30 min. rondom
bruin en gaar.

Verhit ondertussen een hapjespan, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de
boontjes 3 min. Voeg de boemboe en 3 dl water toe en laat op een laag vuur ca. 25 min.
zachtjes pruttelen.

Maak de tomaatjes schoon en evt. halveren. Pel en snijd de knoflook in partjes.
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de knoflook 2 min.

Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten en goed laten uitlekken.

Schep de tomaatjes door de sajoerboontjes en kook ze kort mee.

Meng de noedels in de pan met de knoflook, breng op smaak met wat peper en zout.

Verdeel de noedels over 4 grote borden, leg hierop een gegrild karbonaadje en schep de sajoerboontjes met kerstomaatjes ernaast. Bestrooi de bieslook over de groenten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten