donderdag 12 maart 2009

Mechelse soep

Ingrediënten :

1 bloemkool
1 witte selder
4 uien
4 aardappelen
50 gr boter
3 liter bouillon
1/2 liter melk
Peper
Zout
Bloemkoolbloempjes
Kervelplukjes

Bereiding:

Snijd de groenten fijn en stoof ze aan in de verwarmde boter, zonder dat ze kleuren
Giet er de bouillon over
Breng aan de kook, voeg de aardappelen toe en laat zachtjes gaar koken
Kook intussen de bloemkoolbloempjes voor het garnituur gaar
Als de soep klaar is, kunt u haar mixen, kruiden en door een puntzeef halen
Werk af met kokende melk
Voeg de bloemkoolbloempjes toe en werk af met kervelpluksels
De kokende melk mag u vervangen door een liaison (een mengsel van room en eigeel) of kokende melk met een klontje boter
Tip: wilt u deze soep een burgerlijk tintje geven, voeg er dan kleine stukjes gekookte asperges aan toe

Geen opmerkingen:

Een reactie posten