woensdag 11 maart 2009

Coupe le bouc

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kop sterke espressokoffie
1 banaan
3 dl melk
50 g suiker
20 g gezeefde cacao
5 eierdooiers
12 bollen straciatella-ijs
geschaafde amandelen

Bereiding:

Laat de espressokoffie koud worden en pureer deze met de banaan tot een dik lobbige saus.Maak vervolgens de chocolade-sabayon door de melk aan de kook te brengen. Voeg de suiker en de cacao toe. Breng deze chocolademelk nogmaals aan de kook en laat het dan koud worden.Klop de eierdooiers au bain-marie op met de chocolademelk.Doe per persoon 3 bollen straciatella-ijs (kant-en-klaar gekocht bij een Italiaanse ijssalon) in een ruim glas, bijvoorbeeld in een Bourgogneglas.Schenk over het ijs steeds een kwart van de koffie-bananenmix en een kwart van de chocolade-sabayon.Garneer het geheel met geschaafde amandelen, die u eventueel in een droge koekenpan roostert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten