Ingrediënten :
1 kg soepbeenderen
1 1/2 liter water
125 gr rundergehakt
1/2 theelepel zout
Versgemalen zwarte peper
3 eetlepels fijngehakte peterselie
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel paprikapoeder
1/2 kop rijst
2 teentjes knoflook uit de knijper
1/4 kop azijn
Bereiding:
Doe de soepbeenderen in een pan, doe het water erbij en laat het 3 uur sudderen
Schuim de bouillon af, zeef hem en verwijder de botten
Voeg eventueel water toe om de hoeveelheid op 1 1/2 liter te brengen
Doe de bouillon in een schone pan en breng aan de kook
Vermeng het gehakt met zout, peper en peterselie en maak van dit mengsel kleine balletjes van ± 2 1/2 cm doorsnee
Gooi de balletjes in de bouillon en laat ze 15 minuten sudderen
Verhit de olie in een kleine koekenpan en roer de paprika erdoor
Laat dit 2 minuten bakken en roer het daarna door de soep
Doe de rijst erbij, sluit de pan en laat het geheel 20 minuten sudderen
Roer de rest van de peterselie, de knoflook en de azijn erdoor en dien direct op
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten