woensdag 8 april 2009

Assinan Babi - zoetzuur varkensvlees

ingrediënten:

500 gr hamlappen
75 gr rijstemeel
3 teentjes knoflook
100 ml dunne kokosmelk (santen cair)
1 ui
2 tomaten
5 cm gember (jahe/djahé)
250 gr ananas
100 ml water
1 eetl ketjap manis
1 eetl maizena
1 eetl gerapste gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
olie


garnering

acar campur (atjar tjampoer)


Bereiding:

Meng de kokosmelk met het meel en het zout. Snijd het vlees in stukjes en voeg dit aan het kokosmelk mengsel toe en marineer het vlees voor tenminste 60 minuten. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees in 15 minuten rondom bruin. Snij de tomaten in plakjes en de ananas in blokjes. Snijd de ui fijn. Wrijf of maal de gember fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en voeg de suiker, de ui, de tomaat, de ananas, de gember en de tomaat toe en stoof dit alles gaar. Bind de saus met de maizena en voeg dan het vlees toe en stoof dit nog 15 minuten. Serveer het met de acar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten