woensdag 11 maart 2009

Mango-mascarponedessert

Ingrediënten voor 4 personen:

125 g Italiaanse amandelkoekjes (Cantuccini al la Mandorla)
1 dl slagroom
50 g witte basterdsuiker
200 g mascarpone
1 grote rijpe mango
4 eetlepels citroensap

Bereiding:

Vier koekjes achterhouden en de rest van de koekjes in een plastic zak met een deegroller grof verkruimelen. De slagroom met de suiker lobbig kloppen. De mascarpone erdoor kloppen en het mengsel in de koelkast zetten. De mango schillen en het vruchtvlees van de pit snijden. De helft van de mango in mooie schijfjes snijden en besprenkelen met de helft van het citroensap. De rest van de mango pureren met de rest van het citroensap.De mangomousse door de mascarponeroom spatelen.De helft van de verkruimelde koekjes over vier hoge glazen verdelen. De helft van de mousse erop scheppen. De rest van de koekjes erover verdelen met de helft van de mangoschijfjes. De rest van de mousse erover verdelen.Garneren met de rest van de mangoschijfjes en de amandelkoekjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten