woensdag 11 maart 2009

Linzer taart 1

Ingrediënten:

300 gr bloem
1/2 tl bakpoeder
2 eieren
180 gr suiker
160 gr boter of margarine
50 gr gemalen amandelen
1 tl kaneel
2 tl citroensap
1 potje aalbessenjam of bosbessenjam
poedersuiker

Voorbereiding:

Bloem en bakpoeder op een werkvlak zeven, in het midden een kuil maken en hierin het ei doen. Meng het ei met wat bloem tot een dikke brij. Strooi er de suiker over. Snij de koude boter in kleine stukjes door de bloem en kneed het dan met koele handen snel tot een glad deeg. Voeg op het laatste moment de amandelen, kaneel en citroensap toe. Inpakken en 30 minuten koel laten rusten.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).
Vet een springvorm licht in en strooi er wat paneermeel of bloem in. Maak een bodem van 2/3 deel van het deeg en doe hierop de jam. Verdeel de rest van het deeg in reepjes door het uit te rollen en uitte raderen of snijden en maak er een netwerk van over de jam. Druk de randen voorzichtig aan. Bak de taart 35 minuten. Strooi er, als de koek goed koud geworden is, er flink wat poedersuiker over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten