zaterdag 14 maart 2009

Appels gevuld met geitenkaas

Ingredienten :

100 gram geitenkaas van een rol
4 appels met rode schil
20 gram gepelde pistachenootjes zonder zou
20 gram pijnboompitjes
1 theelepel tijmblaadjes
80 gram boter

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.verkruimel de geitenkaas.Snijd een plakje van de bovenkant van de ongeschilde appels.Verwijder het klokhuis met behulp van een appelboor.Hak de pistachenootjes tot grove kruimels.Roer in een kom de pijnboompitjes,pistachekruimels,de geietenkaas en tijm door elkaar.Smeer de bodem van een vuurvaste schaal in met boter.Verdeel de overgebleven boter in vieren.Vul de appels met het geitenkaasmengsel.Leg bovenop elke appel een lontje boter.bak de appels 20 minuten in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten