Ingrediënten:
3 eieren
150 gr suiker
75 gr bloem
75 gr maïzena,
1 pakje vanillesuiker
1/2 tl bakpoeder
100 gr geschaafde amandelen
1 pakje gelatinepoeder
1/2 l slagroom,
1 el poedersuiker
1 flinke reep bittere chocolade
hagelslag
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 165°C).
Scheid eiwitten en dooiers. Sla de eiwitten met vanillesuiker zeer stijf. Roer de dooiers met suiker schuimig en schep ze voorzichtig door het eiwit. Zeef bloem, maïzena en bakpoeder boven de eieren en schep het voorzichtig om. Doe er tot slot de geschaafde amandelen door.
Vet een springvorm in, bekleed hem met vetvrij papier en doe het beslag erin. Bak de bodem 25-30 minuten. Op een rooster laten uitdampen en afkoelen.
Sla de slagroom met poedersuiker stijf. Los de gelatine op in een beetje heet water en laat het afkoelen. Smelt de chocoladereep au-bain-marie en laat het koud worden. Klop chocolade en gelatine door de slagroom.
Snij de taartbodem éénmaal horizontaal door en spuit er 2/3 van de chocoladeroom tussen. Leg de stukken weer op elkaar. Breng de rest van de room op de rand van de taart aan. Rol de zijkanten van de taart door de hagelslag. Bestrijk de bovenkant van de taart met een dikke laag chocoladeglazuur of couverture .
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten