Ingrediënten:
500 gr bloem
1 zakje bakpoeder
1 ei
200 gr suiker
1 pakje vanillesuiker
200 gr boter of margarine
1 kg kwark
1 el citroensap
200 gr suiker
1/2 pakje vanillepudding
1 ei
50 gr rozijnen
Voorbereiding:
Bloem en bakpoeder op een werkvlak zeven, in het midden een kuil maken en hierin het ei doen. Meng het ei met wat bloem tot een dikke brij. Strooi er de suikers over. Snij de koude boter in kleine stukjes door de bloem en kneed het dan met koele handen snel tot een kruimelig deeg. Inpakken en 30 minuten in de koelkast laten rusten.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 200°C).
Vet een grote bakplaat in en verdeel hierover 2/3 deel van het deeg. Druk het wat aan. Vermeng kwark met citroensap, suiker, vanillepuddingpoeder en ei tot het een gladde massa wordt. Roer de rozijnen erdoor.
Strijk de kwark gelijkmatig over het deeg en strooi de rest van het deeg als kruimels over de kwark. Bak de koek 40-50 minuten.
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten