Ingrediënten voor 6 stuks:
175 g café noir-koekjes
100 g gesmolten boter of margarine
6 blaadjes witte gelatine
100 g kristalsuiker
1½ dl hete sterke koffie
3 eetlepels Irish whisky
2½ dl slagroom
200 g zachte verse roomkaas (mon chou)
2 dl vanillevla
mokkaboontjes of chocolaatjes
1 dl slagroom
7 identieke kopjes
Bereiding:
De koekjes verkruimelen met een deegroller. De kruimels en de gesmolten boter mengen, het koekjesmengsel in de vorm scheppen, dit met de bolle kant van een lepel aandrukken en in de koelkast zetten.De gelatine in ruim koud water ± 5 minuten laten weken. De gelatine en de helft van de suiker in de hete koffie oplossen, de whisky toevoegen en de massa af laten koelen. 1½ dl slagroom met 2 eetlepels suiker lobbig kloppen.De verse roomkaas met de mixer zacht kloppen, de vla toevoegen en dit tot een gladde massa kloppen. Het koffiemengsel erdoor roeren en de massa lobbig laten worden. De lobbige slagroom erdoor spatelen. Het mengsel over zes van de kopjes verdelen en de taartjes in de koelkast in ± 3 uur laten opstijven.Uit het koekjesmengsel met het zevende kopje zes bodems steken en de inhoud van de kopjes op de bodempjes keren.De rest van de slagroom met 1 eetlepel suiker stijfkloppen en overdoen in een spuitzak. De taartjes garneren met toefjes slagroom en een mokkaboontje.
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten