zondag 15 maart 2009

Aspergerisotto, gefrituurde asperges

Ingredienten :

Voor de risotto:
250 gr risotto rijst
1 kleine ui
2 eetlepels olijfolie
50 gr boter
zout
2 dl Champagne
3 dl kippenbouillon
3 dl aspergevocht
50 gr Parmezaanse kaas
50 gr room
peper
100 gr asperges in kleine blokjes gesneden
28 asperges
250 gram morietles
100 gram spaanse ham

Bereiding:

Paneer 7 asperges per persoon met briochekruim. Frituur en omwikkel met Spaanse ham. Was de morieltjes en zet deze aan in boter, blus af met aspergevocht en kippenbouillon, laat inkoken en passeer. Maak de ui glazig in olie, voeg de rijst toe en laat deze ook glazig worden. Voeg de Champagne toe en laat inkoken. Voeg de bouillon en het aspergevocht erbij en laat op een zacht vuurtje garen. Doe er als laatste de vers geraspte kaas, de room en de aspergeblokjes bij en breng op smaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten