Ingrediënten :
2 wortelen
2 courgettes
1 tomaat
1 soepkip
1 kruidenbuiltje (peterselie, tijm en laurier)
1 stukje citroenschil (3 cm lang, 1 cm breed)
1 kleine bloemkool
100 gr erwtjes
Enkele kervelplukjes
Peper
Zout
Bereiding:
Maak de wortelen en de courgettes schoon en steek er met een uitsteeklepeltje (Parijse lepel) kleine balletjes uit (bewaar het afval voor de bouillon)
Pel de tomaat, verwijder de pitten en steek met een uitsteekvorm van ± 1 1/2 cm diameter rondjes uit het vruchtvlees (bewaar ook deze resten voor de bouillon)
Leg de soepkip in 2 liter water, kruid met peper en zout en breng dit aan de kook
Verwijder zorgvuldig het schuim, voeg er het kruidenbuiltje, het citroenschilletje en de groenteresten aan toe en laat de bouillon ± 2 uur zachtjes trekken
Maak de bloemkool schoon, verdeel hem in 4 bollen ter grootte van een tennisbal en kook die in lichtgezouten water beetgaar
Kook ook de groenteballetjes en de erwtjes, apart, in lichtgezouten water beetgaar
Spoel de groenten onder de koude kraan af
Giet de bouillon door een zeef, ontvet hem met een stukje keukenpapier en breng hem opnieuw aan de kook
Schep wat bouillon in een kookpannetje en verwarm er de verschillende groenten in
Schik de bloemkoolbolletjes in het midden van 4 soepborden, leg er de groenteballetjes, de erwtjes en de tomaatrondjes omheen en overgiet met de hete bouillon
Versier tenslotte met enkele plukjes kervel
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten