:
3 eieren
100 gr suiker
80 gr bloem
20 gr maïzena
2 pakjes gelatinepoeder
500 gr magere kwark
3 eidooiers
175 gr suiker
schil en sap van 1 sinaasappel
250 ml slagroom
50 gr rozijnen
5 el rum
4-5 kiwi's
Voorbereiding:
Zet de gewassen rozijnen een nacht in de rum te weken.
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C). Bak een biscuitbodem 20 minuten volgens het basisrecept 1 en laat hem op een taartrooster afkoelen. Leg de bodem op een platte schaal en doe er de ingevette rand van de springvorm weer omheen.
Bereiding:
Los de gelatine op zoals op de verpakking staat aangegeven. Maak een mengsel van kwark, geklopte eierdooiers, suiker, geraspte sinaasappelschil en -sap, geklopte slagroom, gelatine en uitgelekte rozijnen en leg het op de taartbodem. Strijk de bovenkant met de. bolle kant van een lepel glad.
Maak de kiwi's schoon en snij er dunne plakjes van. Garneer hiermee de taart.
Zet de taart 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten