donderdag 12 maart 2009

Parijse Soezen

Ingrediënten:

2,5 dl water
50 gr boter of margarine
150 gr bloem
30 gr maïzena
5 eieren nr 3
1 tl bakpoeder
0,5 l slagroom
(2 el suiker)
2 pakjes klopvast
poedersuiker

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 250°C hetelucht 225°C.
Maak het soezendeeg volgens het soezenrecept ongezoete soezen.
Bestrooi een bakblik met wat bloem en schep met 2 lepels 12-15 hoopjes beslag op de plaat of gebruik een garneerspuit. Bak de soezen 35 minuten. Open de oven niet voordat de baktijd om is.
Na het bakken meteen één zijde van de soezen met een schaar openknippen, openvouwen en ze laten afkoelen.
Sla de slagroom met suiker en klopvast stijf en vul elke soes ermee. Klap ze dicht en bestrooi ze eventueel rijkelijk met poedersuiker .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten