dinsdag 10 maart 2009

Aspergemousse met zalm

Ingredienten

8 groene asperges (witte kan ook)
25 g gemalen parmezaanse kaas
1 dl zure room
8 fijne plakjes verse zalm
4 kwarteleitjes
1 eetlepel gesmolten boter
citroensap
verse bieslook
nootmuskaat
peper en zout


Bereiding

1. Snij de asperges in stukken. Kook ze goed gaar in water met een scheutje citroensap. Laat ze uitlekken. Pureer ze met de staafmixer tot een fijne mousse. Voeg er de gemalen kaas aan toe en kruid met nootmuskaat, peper en een beetje zout. Bestrijk de binnenkant van vier ovenvaste schaaltjes lichtjes met gesmolten boter. Verdeel de aspergemousse over de schaaltjes. 2. Leg in elk schaaltje een plakje zalm, schep er een lepel zure room bij en leg daarop nog een plakje zalm. Druk in het midden een putje. 3. Breek de eitjes voorzichtig in de kuiltjes, zodat de dooier heel blijft. Zet de schaaltjes, in een warmwaterbad tegen de kook aan, 4 tot 5 minuten in de oven, of tot het eiwit gestold is. Werk af met verse bieslook en serveer meteen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten