zondag 15 maart 2009

Bladerdeegpasteitjes met fondue van brie en walnoot

Ingredienten :

4 bladerdeegpasteitjes
600 gram brie
100 gram fijngehakte walnoten
1 eetlepel gehakte bladselderij
1 teentje knoflook
1 glas witte wijn
vers gemalen peper en zout
1 bakje aangemaakte salade naar keuze
halve walnoten om te garneren

Bereiding:

Wrijf de bodem van een pan met dikke bodem in met het knoflookteentje. Giet de witte wijn er in en breng deze aan de kook. Snijd van de brie de buitenkant af en snijd de rest in stukjes. Voeg deze bij de wijn en laat het geheel op laag vuur smelten. Strooi nu de gehakte walnoten en selderij erbij en breng dit op smaak met peper en zout. Verwarm de pasteibakjes vlak voor gebruik in een voorverwarmde oven op 200 graden. Vul de pasteibakjes met de briefondue en garneer met 1/2 walnoot en een topje bladselderij. Plaats per persoon 1 bakje op een voorverwarmd bordje en garneer met een beetje aangemaakte salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten