woensdag 11 maart 2009

Slagroom-rumtaart

Ingrediënten:

6 eieren
70 gr boter of margarine
140 gr suiker
1 pakje vanillesuiker
160 gr gemalen amandelen
100 gr chocolade
2 el rum
250 ml slagroom
1 pakje vanillesuiker
1 zakje klopvast
chocoladevlokken

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 160°C (hetelucht 150°C).
Scheid de eiwitten en dooiers. Roer de eierdooiers met boter, suiker en vanillesuiker schuimig. Voeg lepelsgewijs steeds wat gemalen amandelen en geraspte chocolade toe.
Het eiwit zeer stijf kloppen en er met een lepel door scheppen.
Vet een taartvorm in en strooi er wat paneermeel in. Doe het beslag erin en bak de taart 20-30 minuten. Laat de taart een nacht in de vorm afkoelen.

Bereiding:

Druppel de volgende dag de rum over de taart. Sla de slagroom met de vanillesuiker en klopvast stijf, doe het in een spuitzak en garneer de taart. Strooi er tot slot de vlokken over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten