woensdag 8 april 2009

Babi Acar - varkensvlees in zachtzure saus

ingrediënten:

400 gr magere speklappen
zout naar smaak
1 eetl olie
1 theel suiker
3 eetl azijn
1 eetl mosterd
300 ml water


boemboe:

4 cm kunyit (kurkuma)
2 cm gember (jahe/djahé)
3 kemirinoten
3 teentjes knoflook


Bereiding:

Snijd het vlees in stukken van 3 cm lengte. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en kook hierin het vlees met het zout voor 15 minuten. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg vervolgens het uitgelekt vlees, de azijn en de suiker toe en laat dit 5 minuten sudderen. Eventueel wat bouillon toevoegen en als laatste de mosterd er door heen roeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten