donderdag 12 maart 2009

Sopa de mani (Mexicaanse pindasoep)

Ingrediënten:

2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
1 kleingesneden ui
1 uitgeperst teentje knoflook
2 in stukjes gesneden rode paprika's
1 schoongemaakte, van zaadjes ontdane en fijngehakte groene peper
1 liter runderbouillon
200 gr pindakaas
Zout

Bereiding:

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en het uitgeperste teentje knoflook 3 minuten
Voeg de stukjes paprika en de fijngehakte peper toe en fruit alles onder regelmatig omscheppen 2 minuten
Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook
Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 10 minuten zachtjes koken
Roer van de pindakaas met 2 dl warme soep in een kom een glad geheel
Schenk het pindakaasmengsel onder voortdurend roeren in de soep
Laat de soep, zonder deksel op de pan, nog 5 minuten zachtjes doorkoken en maak hem op smaak met wat zout

Geen opmerkingen:

Een reactie posten