Ingrediënten :
150 gr boter
2 eetlepels bloem
1 1/2 liter Leuvens bier
2 eierdooiers
1 dl room
Peper
Zout
Eventueel in boter gebakken croutons
Bereiding:
Smelt op zacht vuur 50 gr van de boter in een pan, roer de bloem eronder en blijf met een houten lepel constant roeren
Voeg zout toe
Doe er, als de massa homogeen is, beetje bij beetje, onder voortdurend roeren het bier bij
Laat alles op zacht vuur ± 30 minuten zachtjes pruttelen
Doe de eierdooiers en de room in de soepterrine, voeg 50 gr zachte boter toe en maak dit mengsel op smaak met peper uit de molen
Voeg vlak voor het opdienen de biersoep aan het ei/roommengsel toe
Roer alles goed door elkaar en serveer de soep met in boter gebakken croutons
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten