woensdag 8 april 2009

Angsa Isi - mild gekruide en gevulde gans

ingrediënten:

1 gans (2000 gr)
150 ml azijn
6 cm jahe
5 teentjes knoflook
5 wortelen
5 aardappelen
5 uien
1 theel nootmuskaat
3 theel palmsuiker
600 ml water
3 eetl caramel
2 eetl kecap manis
6 eetl boter
6 eetl olie
zout naar smaak
peper naar smaak
1 rode lombok
biteng


bereiding:

Snijd de uien, de knoflook, de jahe en de lombok fijn en rasp de wortelen en de aardappelen. Snijd de onderkant van de gans op en maak de gans schoon. Bewaar de lever, het hart en de maag en hak deze fijn. Verhit in een pan 3 eetl olie en braad de gans totdat er olie op de huid zichtbaar wordt. Neem dan de gans af met de azijn. Wrijf vervolgens de gans in met het zout en de peper.
Verhit in een wok/wadjan de overige olie en fruit hierin de uien, de knoflook, de jahe en de lombok voor 3 minuten. Voeg dan het hart, de lever en de maag toe en bak dit nog 3 minuten. Vervolgens de aardappelen, de wortels, de palmsuiker, het zout en de peper toe en laat dit zachtjes sudderen totdat de aardapplen bijna gaar zijn en laat het vervolgens afkoelen.
Vul de gans met het mengsel en maak de gans dicht met de biteng. Verhit in een pan/wok/wadjan de boter en bak de gans rondom bruin. Giet en water toe en stoof de gans gaar. Als het water vrijwel verdampt is, dan de caramel en de kecap toevoegen. Serveer de gans.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten