dinsdag 10 maart 2009

Auberginebakjes met makreel en aardappel

Ingredienten

voor de auberginebakjes:
1 grote aubergine, in lange flinterdunne plakken
olijfolie
250 gr boter, in blokjes
300 gr vastkokende aardappel, geschild, in schijfjes van 1 cm.
6 makreelfilets á 150 gr
zeezout
vers gemalen peper
sap van 1 citroen
1 eetl. koriander, fijngesneden
1 eetl. basilicum, fijngesneden
voor de tapenade:
50 gr ansjovisfilets, uitgelekt
200 gr zwarte olijven, zonder pit
1 eetl. kappertjes, uitgelekt
1 teentje knoflook, fijngewreven
1 eetl. olijfolie, extra vergine
grof zeezout

Bereiding

Grill de aubergineplakken goudbruin. Bestrijk ze met olijfolie. Verwarm de boer tot ca 100 Gr.C. Laat hierin de aardappelplakjes in ca 12 minuten gaar worden. Laat uitlekken op keukenpapier. Grill de vis, met vel omlaag, besprenkeld met olijfolie en citroensap en bestrooid met zout en peper in 5-7 minuten gaar. Leg de aubergine in met folie beklede kopjes zo dat ze elkaar overlappen en over de rand hangen. Leg er een laagje aardappelschijfjes in, druk licht aan en bestrooi met zout, peper en wat kruiden. Leg hierop een vislaagje. Herhaal nog tweemaal en eindig met aardappel. Vouw de aubergine over de bovenkant en druk licht aan. Dek af met iets zwaars. Laat enkele uren, liefst een nacht, opstijven in de koelkast. Pureer vlak voor het serveren de ingrediënten voor de tapenade, behalve het zout. Stort de kopjes. Snij in plakjes en serveer met tapenade en zeezout

Geen opmerkingen:

Een reactie posten