woensdag 11 maart 2009

Pruimenstrudel

Ingrediënten:

300 gr bloem
1 mespunt zout
1 ei
1/2 kopje lauw water
30 gr boter
een beetje olie
1/2 paneermeel
125 ml slagroom
1,5 kg pruimen
75 gr suiker
100 gr amandelsnippers
40 gr boter of margarine
poedersuiker

Voorbereiding:

Maak het deeg zoals bij het basisrecept staat aangegeven, strijk er wat olie over en plaats het onder een warme schaal. Laat het 30 minuten rusten.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
Bestuif een doek met bloem en rol het deeg met een deegroller zo dun uit dat het doorschijnend is. Verdeel de paneermeel over het deeg en strijk er room over. Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pitten. Vermeng ze met suiker en amandelen. Verdeel de vruchten over 2/3 deel van het deeg. Sla aan de lange kanten van het deeg een stukje naar binnen en begin, met behulp van de doek, aan de korte kant met oprollen. Strijk gesmolten boter over de strudel en leg hem op een ingevet bakblik. Bak de strudel in 50-60 minuten lichtbruin. Meteen met poedersuiker bestrooien en warm opdienen.

1 opmerking:

  1. Bron: http://www.jannekes.nl/taart/pruimenstrudel.htm

    Er is bij dit recept geen bronvermelding geplaatst hoewel duidelijk
    staat aangegeven, op iedere pagina van mijn site, dat dit een voorwaarde
    is bij woordelijk kopiëren en plaatsing op een andere site.

    Voor de wet staat dit gelijk aan diefstal.

    Zie de disclaimer op:
    http://www.jannekes.nl/diversen/algemeen.htm kopje disclaimer

    Een andere mogelijkheid is om het recept te verwijderen.

    Met vriendelijke groet,

    Janneke de Vries
    Janneke's Receptenpagina,
    http://www.jannekes.nl

    BeantwoordenVerwijderen