zaterdag 14 maart 2009

Chocolade Roomijs

Ingredienten:

Voor 0,7 liter:

- 3 eidooiers- 150 gram suiker- 150 gram cacao of pure chocolade- 2 dl melk- 2 dl room- 1 zakje vanillesuiker

Bereidingswijze:

Los de cacao op of smelt de chocolade in een weinig melk. Klop de eidooiers met de suiker tot lichtgeel. Doe er beetje bij beetje de melk de room en de vanillesuiker bij en verwarm langzaam al roerend tot tegen het kookpunt. Laat niet koken. Als de vloeistof licht aan een houten spatel blijft plakken is de bereiding klaar. Voeg de cacao of chocolade toe. Laat het geheel afkoelen. Met de ijsroommachine: Doe het mengsel in de ijsroommachine en laat 30 tot 40 minuten draaien tot een glad ijs. Met de hand: Doe over in een metalen diepvriesbakje en vries 4 uur in of tot het ijs stevig is. Klop het mengsel elk half uur door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten