zondag 20 februari 2011

Sambal Goreng groenten met gewokte citroen-kipnoedels

Benodigdheden:

3 paprika's (1 rood, 1 groen, 1 geel)
400 g prei
400 g kipfilet
1 citroen
1 teentje knoflook
Conimex Wok Olie
1 bakje Conimex Boemboe voor Sambal Goreng
1 zak (250g) Conimex Wok Noedels

Bereiding:

Snijd de paprika's in stukken en de prei in dikke plakjes. Snijd de kipfilet in heel kleine stukjes. Rasp de schil van de citroen en pers een halve citroen uit. Pel en snijd de knoflook in plakjes.

Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de paprika en de prei ca. 3 min. Voeg de boemboe en 200 ml heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 min. garen. Voeg tussentijds als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water toe.

Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de reepjes kip en knoflook ca. 8 min.

Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten.

Schep de noedels en de citroenrasp door de gebakken kipreepjes. Voeg naar smaak wat citroensap, peper en zout toe.

Verdeel de citroen-kipnoedels over 4 grote borden, schep de sambal goreng groenten ernaast

Geen opmerkingen:

Een reactie posten