donderdag 12 maart 2009

Slagroomsoesjes

Ingrediënten:

Voor de soesjes:
1,5 dl water
mespunt zout
75 gr boter
90 gr bloem
3 eieren

vulling:

1/4 liter slagroom
suiker
poedersuiker

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C heteluchtoven 180°C .
Breng in een pan water, zout en boter aan de kook. Voeg dan ineens de gezeefde bloem toe en roer met een houten lepel totdat het deeg als een bal van de pan loslaat. Druk het deeg nog even plat en haal het dan de pan van het vuur. Laat 5 minuten afkoelen. Voeg dan 1 ei toe en mix goed totdat alle ei is opgenomen. Doe hetzelfde met de andere 2 eieren.
Vorm met 2 theelepels of een spuitzak op het beboterde bakblik hoopjes deeg ter grote van een halve bitterbal op enige afstand van elkaar. Bak de soesjes 15-18 minuten.
Laat de soesjes afkoelen en vul ze met een spuitzak met een scherp mondje met de stijfgeslagen slagroom. Bestrooi eventueel met poedersuiker.

1 opmerking:

  1. Je hebt al mijn taartrecepten, koekjes en cakerecepten WOORDELIJK gekopieërd en op je site geplaatst.
    Bij GEEN ENKELE van die recepten heb je een bronvermelding opgenomen.
    Het staat duidelijk aangegeven, op iedere pagina van mijn site, dat het kopiëren
    alleen is toegestaan wanneer een bronvermelding wordt geplaatst.

    Originele bronnen:
    http://www.jannekes.nl/taart/indexkoek.htm
    http://www.jannekes.nl/taart/indexcake.htm
    http://www.jannekes.nl/taart/

    Voor de Nederlandse Wet staat dit gelijk aan DIEFSTAL.
    http://www.auteursrecht.nl/auteursrecht/25264/

    Zie ook: http://www.jannekes.nl/diversen/algemeen.htm kopje disclaimer

    Je moet de hierna vermelde recepten binnen een week verwijderen.


    Janneke de Vries
    Janneke's Receptenpagina,
    http://www.jannekes.nl


    Koekjes
    - Amandelmakronen
    - Arakkoekjes
    - Arnhemse-meisjes
    - Baklavarolletjes
    - Bokkenpoten
    - Chinese gelukskoekjes
    - Choco-pindakoekjes
    - Chocolade-lebkuchen
    - Chocoladekoekjes
    - Chocoladekrakelingen
    - Cremerolletjes
    - Dennekoeken
    - Eclairs
    - Fryske dumpkes
    - Gemberkoekjes
    - Hazelnootkoeken
    - Jan hagel koekjes
    - Kaaskoekjes
    - Kattentongen
    - Kokos makronen
    - Magdalenakoekjes
    - Bramen soesjes
    - Chocolade muffins
    - Maiskoekjes
    - Schaakbordje
    - Speculaas
    - Spritskoekjes
    - Stroopwafels
    - Suikerkransjes
    - Walnoot makronen
    - Kersensoezen
    - Walnootkoekjes
    - Zandkoekjes
    - Zoete spriraaltjes
    - Moorkoppen
    - Notentaartjes
    - Parijse Soezen
    - Zwarte bessen muffins
    - Perzik amandelstrudel
    - Roomkaastaartjes
    - Slagroomsoesjes


    Gebak cake

    - Appeltaart
    - Ananasbeignets
    - Appelbeignets
    - Appelcake
    - Koffie chocoladecake
    - Koffiecake
    - Likeurtaartjes
    - Marmercake
    - Soezenringen
    - Chocoladecake

    Taart

    - Bananentaart
    - Aardbeien Kwarktaart
    - Basis recept Soezendeeg gezoet
    - Basis recept Soezendeeg ongezoet
    - Basis strudeldeeg 1
    - Basis strudeldeeg 2
    - Biscuitdeeg-basis-1
    - Biscuitdeeg-basis-2
    - Biscuittaart
    - Bosbessentaart
    - Bramentaart
    - Cakerol
    - Chocolade-slagroomtaart
    - Chocoladetaart
    - Chocoladetaart-met-noten
    - Citroenschuimtaart
    - Citroentaart-1
    - Citroentaart-2
    - Creme-au-beurre-taart
    - Frambozentaart
    - Kaneeltaart
    - Kastanjetaart
    - Kersen Kwarktaart
    - Kersentaart
    - Kiwi Kwarktaart
    - Kiwitaart
    - Kruisbessentaart
    - Kwark Kruimelkoek
    - Kwarktaart
    - Kweeperentaart
    - Linzer taart 1
    - Linzer taart 2
    - Maanzaadstrudel
    - Malakofftaart
    - Mokka
    - Mon-chou-taart
    - Noga Roomtaart
    - Noten Kersentaart
    - Oranjekoek
    - Panforte
    - Pavlova
    - Perentaart
    - Pruimenstrudel
    - Rijstevlaai
    - Sachertorte
    - Sinaasappeltaart
    - Slagroom rumtaart
    - Slagroomtaart
    - Soezentaart 1
    - Soezentaart 2

    BeantwoordenVerwijderen