zondag 16 mei 2010

Nasi Speciaal met gember en lente-ui, vleesreepjes & Smaakmaker Ketjap Manis

Benodigdhede:


400 g witte rijst
1 pakje Conimex Mix voor Nasi Speciaal
50 g verse gember
1 bosje lente-uitjes
Conimex Wok Olie
300 g vleesreepjes
500 g nasigroenten
3 el Conimex Ketjap Manis
0.25 zak Conimex Kroepoek Saté



Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Schil en rasp de gember. Snijd de lente-uitjes in smalle ringen.

Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de vleesreepjes met de gember 3 minuten. Voeg de nasigroenten, de groentemix uit het pakje en 100 ml water toe en wok nog 5 minuten.

Schep de rijst, de helft van de lente-uitjes, de kruidenmix uit het pakje en de ketjap erdoor en roerbak nog 3 minuten.

Verdeel de nasi over 4 kommen of borden. Verkruimel de kroepoek erover en strooi de rest van de lente-uitjes erop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten