zondag 15 maart 2009

Champignons met kruidenboter overbakken met Gorgonzola

Ingredienten :

250 gr zachte boter
1 teentje knoflook
2 st fijngesneden sjalotjes
2 eetl gehakte peterselie
2 eetl gesneden bieslook
1 eetl gehakte dragon
peper en zout
1 scheutje cognac
0.5 citroen het sap
500 gr verse champignons
200 gr gorgonzola
1 eetl paneermeel

Bereiding:

Roer de boter met een garde (klopper) goed glad en luchtig. Voeg alle overige ingrediënten erbij en breng op smaak met peper en zout. Halveer de champignons en bak deze op hoog vuur aan met wat boter. Schep ze nu in vuurvaste schaaltjes en verdeel hier de kruidenboter over. Bestrooi ze met wat paneermeel en bak in een voorverwarmde oven op 200°C. totdat de boter begint te bruisen. Verdeel nu de Gorgonzola over de champignons en laat deze smelten in de oven. Direct uit de oven serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten