dinsdag 10 augustus 2010

Thaise basilicumnasi met BBQ-viskoekjes en satésaus

Benodigdheden:


400 g witte rijst
1 pakje Conimex Mix voor Thaise Nasi
300 g visfilet
150 g gepelde garnalen
1 bosje(15 g) verse basilicum
Conimex Sambal Manis
Conimex Wok Olie
600 g Thaise wokgroenten
0.5 pot Conimex Satésaus Pikant


Bereiding:


Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 220 graden Celsius..

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

Maak de marinademix (uit het pakje) volgens de aanwijzing op de verpakking. Maal de visfilet en de garnalen in een keukenmachine of met de staafmixer fijn.

Snijd de helft van de basilicum fijn. Meng het visgehakt goed met de fijngesneden basilicum,
2 tl sambal en de marinademix. Vorm er met natte handen platte koekjes van.

Laat de viskoekjes op een rooster op de barbecue of in de oven aan beide kanten in ca. 5 min. gaar worden.

Verhit een wok, voeg 1 el olie toe en roerbak de wokgroenten 8 min. Schep 1 tl sambal en de kruidenmix (uit het pakje) erdoor en wok 3 min. mee.

Schep de rijst erdoor en warm goed door. Schep de rest van de blaadjes basilicum door de nasi.

Verwarm de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking.

Verdeel de nasi en de viskoekjes over 4 kommen of borden en geef de warme satésaus er
apart bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten