zaterdag 16 april 2011

Ajam Bali met bloemkool en Indische rijst

Benodigdheden:

1 bloemkool
2 teentjes knoflook
400 g kipfilet (of ontbeende kippendijen)
4 el Conimex Atjar Tjampoer
400 g witte rijst
Conimex Wok Olie
1 bakje Conimex Boemboe Ajam Bali
4 el Conimex Gebakken Uitjes

Bereiding:

Maak de bloemkool schoon en verdeel in kleine roosjes. Kook 5 minuten in ruim kokend gezouten water. Afgieten.
Pel en snijd de knoflook in plakjes. Snijd de kip in stukken. Laat de Conimex Atjar Tjampoer goed uitlekken.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Verhit ondertussen een hapjespan, voeg een scheutje Conimex Wok Olie toe en roerbak hierin de knoflook met de kip 5 minuten. Voeg de Conimex Boemboe Ajam Bali en 200 ml heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 min. garen.
Voeg de bloemkoolroosjes toe en als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water en warm goed door.
Verhit een wok, voeg een scheutje Conimex Wok Olie toe en roerbak hierin de Conimex Atjar Tjampoer 3 minuten. Voeg de rijst en de Conimex Gebakken Uitjes toe, warm goed door.
Verdeel de Indische rijst en de Ajam Bali met bloemkool over 4 borden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten