zondag 15 maart 2009

Beursje met hartige kipvulling

Ingredienten :

250 gram kipfilet
4 vellen filodeeg
1 prei
1 wortel
4 hard gekookte eieren, geprakt
1 bosje verse koriander, fijngesneden
50 gram geschaafde geroosterde amandelen
zwarte peper, uit de molen
kaneel
kipkruiden

Bereiding:

Kruid de kipfilets met de kipkruiden en bak ze krokant. Laat de kip afkoelen en snijd ze in kleine blokjes. Blancheer de prei en wortel in kokend water, laat ze uitlekken en snijd ze in reepjes. Meng het geprakte ei onder de kippenblokjes en voeg koriander, snufje kaneel en zwarte peper naar smaak toe. Leg de vellen filodeeg open op een droge ondergrond. Verdeel de groentereepjes en het kip-eimengsel erover. Bestrooi met de amandelen. Plooi het vel filodeeg dicht en kleef de randjes dicht met wat water. Bak het beursje gedurende 20 minuten of tot het goudbruin is in een voorverwarde oven van 160 graden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten